Blog - only in czech

Říkali jsme si, že se mezi vámi najdou nějací vášniví knihomilci a vínopijci, kteří by ocenili tipy, kde si rozšířit obzory. Kromě našeho blogu a instagramu samozřejmě. Proto jsme posbírali knížky, které máme doma o víně. Z většiny nejde o knížky, které by se četli od začátku do konce, ale v každé z nich je spousta informací, zajímavostí, mnohdy...

Jak Vojta rád říká a taky vy, co mě znáte, víte, že se na mě biologické praktikum od 6. do 9. třídy dost podepsalo. No vlastně obecně láska a obdiv k přírodě. Takže, ne jen že doma sušíme čaje z bylinek pro nás dva, ale taky sušíme a zkoušíme rozšířit náš "biodynamický herbář". O kopřivě, přesličce a šalvěji už jste...

Naprosto tématický jsme k začátku září vybrali téma kvasinky alias maminky a školení vína. Ať to vezmeme postupně. Hrozny máme vylisovány, 14 dní nám víno leželo na slupkách a pak jsme vylisovali rmut (čistě obrazně, vinobraní ještě nezačalo). Máme tak červený mošt a na řadu přicházejí kvasinky, jednobuněčné houbové organismy. V našem případě...

Protože jsem už říkal, že miluju dřevo (haha, asi proto jsem šel původně na truhláře) není třeba vás dlouho přesvědčovat o tom, že pro červená vína je francouzský dubový sud ta správná volba (a pokud je to potřeba, koukněte na náš článek o sudech). Sud je dalším rozdílem ve výrobě bílého a červeného vína. Pro červená vína typická...

Kdo už ochutnal od Vojty nějaké víno, nebo si ho někdy poslechl, tak ví, že veškerá úroda jde do sudů. A to včetně bílých vín, která máme zatím dvě - Hibernal 2019 a Sunshine 2018. Dřevěné sudy za nás k vínu neodmyslitelně patří.

We use cookies to enable the proper functioning and security of our website, and to offer you the best possible user experience.

Advanced settings

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.