O nás

V souladu s přírodou

Začínali jsme v roce 2016 s 1 ha. Momentálně hospodaříme na cca 2,5 ha půdy, kde pěstujeme převážně modré odrůdy. Rozhodli jsme se využívat přírodní preparáty a nevyužívat ty komerční ve vinohradě ani ve sklepě.  Půda je čím dál více unavená, flóra čím dál více namáhaná a proto je čas vrátit se k tomu, jak to dělali naši předkové. Bez preparátů z laboratoře - čistě a přírodně. Ošetření vinic proto provádíme postřiky získanými macerací bylin, rašeliny a kompostu.  

Naturální vína

Hrozny zpracováváme co nejšetrnějšími postupy bez technologických zásahů. Vína nečíříme a filtrujeme minimálně. Protože jsou naší zálibou vína červená, bez francouzských dubových sudů bychom se neobešli. Na dubových sudech pak vína školíme metodou sur lie minimálně 12 měsíců. Poté necháváme zrát v lahvích do správné vitality.

Pěstujeme a zpracováváme odrůdy typické pro velkopavlovickou podoblast - cabernet moravia, cabernet sauvignon, dornfelder, frankovku, svatovavřinecké a pinot noir.

Naší chloubou jsou Cuveé Kopce. Toto víno totiž pochází z našeho prvního vinohradu a tak je to naše srdeční záležitost.


Kdo za tím stojí

Vojta a Anička. Z jednoho nápadu jeden velký společný sen. Ve vinohradnictví a vinařství se oba učíme dál - nové staré postupy, nové i známé chutě...

Náš životní styl promítáme i do našeho produktu. Zdravé lokální potraviny, šetrnost k životnímu prostředí i vlastnímu tělu a péče o přírodu je pro nás samozřejmostí. Proto i vína, která děláme s láskou nezaostávají. O vinohrad pečujeme za pomocí přírodních preparátů a o vína tak, aby ukázala sama, co v nich je. Nedáváme do přírody nic, co bychom nedali sobě. Příliš nefiltrujeme, protože i pro nás a náš mikrobiom jsou kvasinky prospěšné. Síry využíváme minimálně a to v limitech pro biorežim.